maanantai 31. toukokuuta 2010

Vähän treeniä ja muuta


Torstaina oltii pellolla treenaamassa ja vaihteeksi tuli hyvä mieli peltotreenissä. Konna toimi yllättävän hyvin :) Ainoo muutos edellisiin treeneihin oli se, että otin kaikki siirytymät hihnassa ja hihnan kautta pientä painetta. Kummasti nosti Konnan virettä :)

Viikonloppu meni mökkeillen. Huonoa keliä luvattiin, mutta saatiin nauttia kauniista kesäsäästä. Otettiin ihan huilin kannalta koko viikonloppu. Karma tosin löysi kaikkea mielenkiintoista nenänsä avulla... pikkumökin alla pesivä koskelo tais olla jännittävin uus tuttavuus :) Tais koskeloäippä ilmoittaa, ettei mökin alle ole asiaa, kun Karma otti pakkii melko reippaasti, kun erehty kurkistaa mökin alle :)

Tänään käytiin tekees Jutan kans vesitreenii. Karma ensi alotti pienellä uintipyrähdyksellä ja sitte tehtii Tempolle ja Konnalle markkeerauksia ja linjoja. Josko Konna pelais kokeessa samoin, niin eipä harmittais :)







Karmasta on tullu jo iso tyttö.
Makailee isojen kanssa kopin katolla auringosta nauttien :)












sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Vesileikkejä Lintukarin rannoilla

Perjantain helteessä pakkauduttiin koko porukka autoon ja suunnattiin kohti merta. Vakioporukkaa täydensivät Jutta ja Tempo.
Keli oli mitä parhain ja mökillä päädyttiinkin matalikolle vesileikkeihin :)

Voi vain arvailla mitä mieltä tämä lokki oli meidän ja koirien hauskanpidosta...
Karma teki hienoja vesinoutoja :) Kuva tosin hieman valehtelee... ei Jutta lähetä noutoon, vaan käsi sattuu olemaa ylhäällä vielä heiton jäljiltä.
Pikkasen kivaa oli noutaa...
...ja kiire...
... palauttaa :)
Vähän meinas mopo välil karata ja isot koirat menettivät daminsa kesken
palautuksen, kun matkalla olis pitäny selvitä Karman ohi.
Hyvin tuo iso damikin jo suuhun mahtuu :)
Välillä piti käydä rannalla ottamassa hiekkakuorrutus kirsuun...
...muttei huolta, kyllä se loikkiessa aina puhdistui :)Ai kuka on ku uitettu rotta ??Konna matkalla noutoon, muttei kuitenkaan joutsenen :) Joutsen- ja hanhipariskunta oli jostain syystä tosi kiinnostunu meidän touhuista. Tulivat niin lähelle, että damin olis voinnu heittää päälle. Meillä ei ole koskaan ollu ongelmia kyseisten lintujen kanssa, eikä edelleenkään uhitelleet koirille.

Ihan superhauska perjantai-ilta, jos koirilta kysyttäis.
Tempo tosin joutui välillä aika pahasti Karman hyökkäysten kohteeksi, mutta vieläkin Tempon hermo piti kakaran kanssa, uskomatonta :) Ehkä se on niin kakara, että jaksaa moista touhua.


Ennen sunnuntain aamulenkkiä olikin tarjolla herkkua. Ihka oma silakka joka koiralle :))

Jutan sunnuntaiaamun herätys ei ollut kovin herkullinen, mutta siitä ja sen "tuoksusta" varmaan enemmän Tempon omassa blogissa

Aurinko hemmotteli meitä koko viikonlopun ja iltapäivällä oli aika suunnata kotia kohti.

torstai 20. toukokuuta 2010

Paukun majalla


Eilen käytiin Paukun majalla katsomassa taipparikurssilaisten viimeistä treeniä. Kaikki ne ketä ehdittiin nähdä, noutivat lokin rannalle, paljon lupaavan oloisia koiria :)

Perimmäinen syy vierailuun oli se, että olin kysynyt vetäjiltä, josko olisi mahdollista saada Tempolle taipparin kaltainen riistatreeni vieraine ihmisineen. Kiitokset Kalle, Tuomo ja Katja tästä mahdollisuudesta! Tempohan pelitti ihan ok! Ehkä ekaan vesinoutoon lähti vähä varovasti, mutta siitä vauhti kiihtyi.


Myös varikset nousivat hakuruudusta ja kanikin tuli jäljen päästä (tosin enempi haulla kun jäljestyksellä, mutta tyyliähän tässä ei arvostella). Siis ihan hyvä treeni...vielä kun saisi Jutan uskomaan, että Tempon voi jo ilmoittaa taippareihin :)


Karma katseli tarkkavaisena ja hiljaa istuen markkeerauksia lokeilla. Kun kaikki muut oli työnsä tehneet, niin Karma sai kokeilla lokin noutoa. Lokki oli ihan uusi tuttavuus. Ensin sitä piti hetki katsella, mutta sitten sen jo arvasikin raahata rannalle. Kantamisesta ei voi puhua, mutta kuivalle maalle lokki kuitenkin päätyi :)



Saarisen Satu oli paikalla kameransa kanssa ja ikuisti sekä Tempon, että Karman noudot.
Kiitos Satu !!



tiistai 18. toukokuuta 2010

Kauden avaus

Nome-B Ruokolahti 15.5.-10 Piirinmestaruuskoe

Konna kävi melkosen kuumana ja sehän näkyi tuloksessa... Meille sattui niin "hyvä" säkä, että oltiin aamun ekassa parissa. Konna meinas lähtee käsistä jo ensimmäisessä heitossa, mutta onneksi vain hypähti ja pysähtyi heti. Sen verran se ehkäpä vaikutti keskittymiseen, että toinen markkeeraus jäi löytymättä. Välipalaksi oli maahausta yksi riista ja se tuli nopeasti käteen. Matka jatkui eteenpäin alueella ja arvonnan jälkeen saimme valita ohjauksen ja maahaun välillä. No tietty otin haun, ku Konna oli vieläkin ihan ylikierroksilla. Taas riista tuli nopeasti käteen. Ohjaus olikin sitte yhtä tuskaa... Peiliin kattomisen paikka ohjaajalle, kun valitsin niin huonon reitin, mutta eipä koirakaan ollu kuulolla. Sai hakualueelta hajun ja oli tahtojen taisto, että sain pysymään poissa sieltä... anteeksi paikalla olleille kova pillin ja äänen käyttö :) Loppu olikin vesialueen hakua, joten Konna oli vahvoilla, eikä mullakaan ollu enää mitään huolta. Lopputulos oli voi3.

Arja ja Awa voittivat piirinmestaruuden, onnea hyvin ansaitusta voitosta !!



Konnan kokeessa kuvasi Marjut Forsström