torstai 30. syyskuuta 2010

Koekauden päätös

Hamina 26.9.-10

Nyt on kokeet kokeiltu tältä vuodelta. Viimeinen koitos oli Kaakon kokeissa viime viikonloppuna.

Aamupäivän olin avoimessa luokassa töissä. Aika meni niin tiukille, että kun sain auton parkkiin, niin Konna mukaan ja odotusalueelle. Jutta jäi Konnan kans siihen, jotenkävin kurkkaamassa koealueen. Tehtäviä en ehtinyt nähdä, kun edellinen pari oli jo haussa, mutta kyllä ne mulle siinä selvitettiin eli jonkun sortin tieto oli kokeen kulusta.
Koe alkoi meillä passivuorolla. Kun toinen oli suorittanut omat tehtävät, niin me siirryttiin markkeerauksiin. Ihan selvä kakkosmarkkeeraus, mutta...mutta...senkin Konna onnistui sössimään. Lähti kyllä ensimmäisen palautuksen jälkeen oikeaan suuntaan, mutta sitten tuli joku ajatuskatko ja jouduin auttamaan toiselle. Seuraavaksi tuli ohjaus. Se oli keskelle ulappaa, eikä häiriönä ollut kuin kuvat oikeassa reunassa. Lähtö oli huono, kun epäröi mutakkoon hypyssä ja jouduin käskemään liikkeelle, mutta sitten sujui ihan ok. Ohjasin vasemman kautta tuulen alle ja sieltä lopussa kääntö riistalle. Sitte olikin jäljellä enää haku. Se oli helppoa metsämaastoa ja jopa liian helppo voittajaluokan koirille. No, ehkä ajattelen noin, kun se on se Konnan paras osa-alue ja nyt ei tarvinu loistaa, vaan kaikki löysivät riistaa suhteellisen helposti.
Tuloksena tästä kaikesta oli jälleen VOI3.
Mjösundin kokeeseen ei mahduttu mukaan, joten kausi on ohi. Ihan hyvä kausi, sillä tavoite, edes yksi VOI1, saavutettiin. Nyt vielä vähän hyvää treeniä ja sitten nome saa jäädä tauolle ja antaa tilaa talviurheilulle :)

Tällä viikolla on treenattu ahkerasti... niitä markkeerauksia. Tiistai oli ihan pohjanoteeraus. Onneksi siitä on suunta vain ylös :) Keskiviikkona olikin ihan eri koira pellolla mukana. Paikallisti hyvin ja vauhtia oli mukavasti. Tänään oli aamun treenissä onneksi sama koira, kuin keskiviikkona elikkäs oli ihan kiva treenata kun Konnallakin oli kivaa ja työskenteli hyvin.
Aurinkoinen keli pakotti ottamaan kameran mukaan ja saatiinkin Maaritin kanssa napsittua jotain kuvia Nampasta ja Konnasta :)
Ylösotot oli vauhdikkaita...
...eikä siinä jääty pähkimään, vaan
vauhdilla palauttamaan :)
Nampa teki hyvää työtä. Ilme on paljon kertova, kun dami on paikallistettu...
ja hyppy saaliin luokse :)
Vauhdilla palauttamaan, mutta sivusilmällä oli pakko vilkaista kameraan :)
Lopuksi käytiin rannassa ihailemassa upeaa syyskeliä ja uitettiin pojat :)
Kiitos Maarit Konnan kuvaamisesta ja treeniseurasta :)

maanantai 20. syyskuuta 2010

Viikonloppu Länsi-Suomessa

Panelia 18.-19.9.-10

Lauantaina pakkasin Konnan ja kamat autoon ja suuntasin länttä kohti. Määränpäänä oli Panelia. Ajeltiin siksi jo lauantaina niihin maisemiin, ettei aamusta tarvi niin aikasin heräillä. No ilta venähti sitten jutellen, saunoen ja syöden senkin edestä...
Sunnuntaiaamuna herättiin juuri niin virkeinä, kuin muutaman tunnin yöunet voi lupailla. Meidän starttivuoro oli toisessa parissa. Koe pääsikin alkamaan hyvissä ajoin, jo ennen puolta yhdeksää, reippaita kokeen järjestäjiä :)
Koe suoritettiin parityöskentelynä. Ensin oli vuorossa 3-markkeeraus (Konna aloitti omassa parissaan). Jostain syystä pelkäsin, että Konna lähtee räpylästä? No, onneksi niin ei käynyt, vaikkakin viimeisen heiton aikana nousi seisomaan ja maha oli melkein maassa, kun oli niin jousilla. Haki ihan mallikkaasti viimeksi heitetyn. Kakkosen suuntaan lähtiessään teki jonku ihme haahuilulenkin...oli vissii niin täpinöissään. Uudella lähetyksellä haki suoraan lähemmän kakkosesta. Viimeiselle lähti oikeaan suuntaan, mutta kun ei heti löytänyt, niin heitti haulle, siispä lokki jäi nousematta.
Kun molemmat oli suorittanu markkeeraukset, niin vuorossa oli ohjaus uomassa. Lähetyspaikka oli jonkun matkaa "kuivan" maan puolelta. Konna pähki hetken veteenmenoa (tosin ei yleensäkkään hyppää loiskahduksella veteen), mutta uudella kehoituksella lähti vesilinjalle. Monet koirat pyrki etenemään rantaa pitkin, kun uoma oli niin kapea. Ohjausmatka oli ehkä arviolta reilu 100m. Oon kyll huono arvioimaan... Kapean uoman takia oli oltava tarkka ja huomautettava heti, kun Konna vilkaisi rannan puoleen. Jatkoi kuitenkin vettä pitkin ihan uoman pohjukkaan asti ja toi sieltä haahkan.
Ohjausten jälkeen oli vuorossa haku. Alue oli heinikkoista kosteikkoa, mutta koirille suurelta osin juostavaa maastoa.
Hakualueelle lähetys oli vesiuoman yli.
Konna teki hyvää, tehokasta ja laajaa hakua.

Tuloksena tästä koereissusta oli voi3. Netistä tuloksista katoin, että Konnalle oli lisäksi merkitty "paras ohjaus". Pääosin olin tyytyväinen Konnaan, mutta pikkuhiljaa voisi keskittyä markkeerauksiin kunnolla, ettei aina jää yhdestä riistasta uupumaan... En usko, etteikö osaa markkeerata, mutta on aluksi niin täpinöissään, ettei keskity näkemäänsä.

Hauska viikonloppu kuitenkin ja taas yhden kokeen verran lisää kokemusta repussa :)

Kiitokset yösijasta ja kestityksestä Emmamaria ja Martti !

Kuvat Martti Kallio -kiitos myös niistä!



torstai 9. syyskuuta 2010

Loman jälkeistä eloa

Aikaa on vierähtänyt sitten viime päivityksen. Kaikenlaista on touhuiltu ja Konna nome- treeneissä on keskitytty enempi markkeerauksiin ja muistiin. Yhteenvetona reeneistä on se, että kaislikossa ja vesialueella muistaa/markkeeraa, mutt pellolla ihan onneton...

Tiistaina oltiin tottistreenissä tokon tuoreen maailmanmestarin opissa. Olin vähän nihkeellä tuulella treenin suhteen mennessä, mutt yllätys oli suuri, kun molemmat oltiin Konnan kanssa ihan fiiliksissä kentällä :) Vieläköhän sitä sais ittensä joskus tokokokeisiin. Saatiin hyviä vinkkejä "ongelmiin", joten nyt vaan hiomaan liikkeitä!


Olipas kesäinen treenipäivä tänään. Pellolla oli suorastaan kuuma. Marjut oli Pikon ja Sissin kanssa meidän kaverina. Ensin otettiin kakarat ulkoilemaan ja sai ne pari noutoakin tehdä.
Oikeestaa pointtina oli, ett saatais pennuista pari noutokuvaa... eli niiden kohdalla ei voi puhua treeneistä.
Tässä kuvassa Karma on palauttamassa oikein mallikkaasti damia linjalta :)
Kuuman pellon jälkeen kakarat uitettiin
Kuivatut kakarat laitettiin autoon odottelemaan, kun aikuiset lähti töihin.

Pikolla ja Konnalla tehtiin markkeerauksia ja linjoja pellolla... eikä Konnan kohdalla niistä sen enempää. Pelto ei ole koskaan ollut Konnan paras paikka, joten pitäis jo uskoo...

Kuvassa pitäis olla tohkeissaan toista markkeerausta etsivä koira, mutt tämä kuvan koira ei selvästikkään tiiä miks on paikalle juossut :)
Mieli onneks parani sekä mulla, että Konnalla kun lopuks otettiin kaislikkohaku. Johan alko koira toimii niinku pitääkin :)

Kiitokset Marjutille treeniseurasta ja mun koirien kuvaamisesta!