sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Elämän pikku yllätyksiä

18.6.2011 Jyvässeutu

Saatiin lopulta peruutuspaikka lauantain kokeeseen ja matkattiin Keski-Suomeen.
Oltiin iltapäivän viimeisessä parissa, joten edessä oli pitkä odotus...
Säätiedoitus lupaili rankkaa sadetta lähes koko päiväksi, mutta onneksi ennustus ei toteutunu ja saatiin nauttia lämpimästä poutasäästä.
Kokeessa oli sellainen erikoisuus, ettei sitä päässyt katsomaan ennen omaa vuoroa... siispä me ei päästy katsomaan kenenkään muun suoritusta. Tuomareita oli kaksi ja koe pyöri vastaavasti, kuin meidän edellinenkin.
Lopulta oli meidän vuoro. Maarit aloitti Rixun kanssa maaohjauksella, hyvin meni :) Siirryttiin passista samaan tehtävään. Eli ohjaus ojan yli pellon toiselle puolelle krepille ja siitä koira saa jäljen ja tuo riistan jäljen päästä. Helppo homma... tai sitte ei ;) Konna lähti liikkeelle ja meni ojaan (ojaa ei pystyny hyppäämään yli leveyden ja pusikoiden takia. Ehdin jo sättiä itseäni, etten ole huoltanut ja juottanut koiraani, kun se loiskotteli ojassa pitkään. Tuomari (Jouni Vimpeli) meni lähemmäs katsomaan ja totesi, ettei Konna pääse ojasta ylös? Oja oli syvä ja pystyreunainen, mutta 23 koiraa oli ennen Konnaa päässyt sieltä pois?! Kysyin, voinko ottaa takaisin ojasta ja lähettää eri kohdasta ja sain luvan. Ohjasin hieman oikealle ja siitä yli ja Konna onnistui pääsemään ojasta. Siinä kohdassa välissämme oli tiheä pusikko, enkä saanut Konnaa niin keskelle peltoa, että olisin nähnyt sen (en ole opettanut oikeaa ja vasenta, vaan käsimerkin ja mene eli näköyhteys olisi tärkeä). Siispä koira pois ja seuraavaan tehtävään. No sehän ei taas ollut helppoa, kun ei meinannu päästä enää takaisinkaan sieltä montusta.... ihan uskomatonta!!
Seuraavaksi oli vesiohjaus ja markkeeraukset. Ensin koira jätettiin istumaan ja mentiin tuomarin matkassa muutaman metrin päähän lähetyspaikkaan. Siinä selostuksen aikana tuli vasemmalta kaksi laukausta ja yksi loiskahdus, kuulomarkkeeraus. Koira kutsuttiin viereen ja lähetettiin uomaan linjalle. Koiran edettyä n.2/3 matkasta, tuli vasemmalta laukaus ja markkeeraus. Konna nosti pään korkealle ja kääntyi kohti markkeerausta, mutta totteli heti kieltoa ja jatkoi linjaa. Riista tuli suht. helposti talteen (tuomarin kommentti, että hänen ryhmässään päivän paras vesiohjaus).
Sitten piti ottaa markkeeraukset. Sanoin Konnalle "muista" ja se katsoi oikeaan suuntaan, annoin luvan noutaa. Lähti hyvällä vauhdilla ja tuli kohta näkyviin ohjauspaikalla... oli muistanut, että sinne jäi vielä Rixun riista ;) On sillä hyvä muisti ;)) ...siirryttiin passiin. Rixu karkasi ohjauksesta markkeeraukselle eli molemmille 0. Mentiin kuitenkin hakuun katsomaan onko Konna oma itsensä siellä, vai vaikuttaako sairaalle kun jäi sinne ojaan jumiin.
Haku oli tavallisuudesta poikkeava, sillä siellä oli vain yksi maariista ja yksi vesiriista molemmille koirille. Varikset tuli nopeasti ja vesilinnut otettiinkin sitten ohjauksilla, sillä tulokset oli jo selvät molemmilla koirakoilla. Positiivista kuitenkin, että Konna liikkui normaalisti, eikä vaikuttanut sairaalle :)
Liki 500 km tuli auton mittariin ja tulos VOI0, mutta yhtä kokemusta rikkaampana jatketaan treenejä. Illalla vielä hieroin Konnan läpi, eikä missään ollut kipeetä kohtaa eli kait se oli sitte vaa liikalihavuus mikä jumitti ojaan ;))

Tänään matkattiin mökille jo ajoissa Juhannuksen viettoon. Karma riemastu matalikolla niin, ettei siitä meinannu tulla loppua ;) Toivottavasti varvas kestää jo liikunnan...

Hyviä uutisia Nurmeksen kokeesta: Jutta ja Tempo suoriutuivat päivän tehtävistä mallikkaasti ja tuloksena AVO 1 !!! Onnea ;))


Korian Erämessut 10. – 12.6.2011

Kesäkuun viikonloppujen mökkeilyä rajoitti myös erämessut. Siellä tuli vietettyä kolme aurinkoista päivää Konna kanssa ja oli Karmakin mukana messutunnelmissa.
Tässä kuvasarja Konna messuohjelmasta.

Puron toiselle puolelle noutoon
... palautus
Markkeeraukselle aidan yli...
...ja takaisin samaa reittiä :)
Valmiina etsintänäytökseen
Maalimies (kadonnut henkilö) löytyi puron toiselta puolelta.

Kuvat Marjut Forsström - Kiitos!


perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kausi avattu

28.5.2011 Anttila

Olipas kivaa, kun kokeen aamuryhmään tarvi lähtee puol tuntii ennen ilmoittautumisaikaa. Tykkään näistä lähialueen kokeista ;) Siispä auto kohti Anttilaa ja piirinmestaruuskoetta.

Kokeessa oli kaksi tuomaria ja se pyöri samalla lammella molemmilla tuomareilla. Olimme Huhtiniemen Raimon tuomaroitavana aamupäivän viimeisessä parissa. Toisena tuomarina oli Nurmen Antti.

Koe alkoi kolmoismarkkeerauksella. Meillä oli ensin passivuoro. Kun Pauliinan Duke oli hakenut yhden markkeerauksista, oli meidän vuoro ottaa vesiohjaus. Ohjausmatka ei ollut erikoisen pitkä, mutta aluksi oli reilusti rantalötteikköä ennen vesialuetta. Koirilla tuntui olevan hankaluuksia mennä vinosti rantakaislasta veteen, niin myös Konnalla. Ajattelin kääntää kauempana rantaan ja veteen. Kyllähän se kääntyi, mutta rannan lähellä koira hävisi näkyvistä ja oli odotettava menikö veteen asti, vai siirtyikö rannan tuntumassa kauemmas.... ja sinne kauas Konna menikin. Tuli näkyviin lähellä lammen pohjukkaa. Siispä takaisin päin ja uudelleen kääntö veteen. Hirvittävän väännön jälkeen sain Konnan veteen siitä, mistä alkujaan yritin. Vedessä ohjaus sujui suht. helposti.
Meidän vääntäessä Duke oli hakenut loput markkeeraukset ja vaihdettiin paikkoja. Konna oli ihan jousilla ja meinasikin lähteä noutoon jo kahden heiton jälkeen. Kolmas heitto noudettiin ensin ja sitten odotettiin hetki ennen loppuja noutoja. Markkeerauksiin olin tyytyväinen (mutten siihen hötkyilyyn). Muisti kaikki.
Seuraavaksi oli ensimmäinen hakualue. Sieltä koirat haki vuorotellen lokin, variksen ja fasaanin.
Jouduttiin odottelemaan aika reilusti, ennen toista hakua. Lopulta päästiin sinne ja Konna toi nopeasti kanin. Välissä otettiin maaohjaus. Suunnan Konna otti hyvin, mutta lähihaku meinasi levähtää laajaksi koko ajan... hirveetä säätöö :( Lopuksi hausta vielä yksi fasaani ja koe oli suoritettu!
Tuloksena VOI 3. Olisi voinut olla myös VOI 0 sen markkeeraushötkyilyn takia... Kolmoseen putosi ohjausten raskauden ja varmaan sen melkein karkauksen takia.
Mutta onpa saatu kausi alkuun ja todettu, että treeniä tarvitaan ;))

Piirinmestaruuden voitti Janne ja Toope, onnea!!

Päivän ainoan ykkösen sai Eija ja Toivo!! Upea suoritus, onnittelut huipputiimille:)


1.6.2011 Lahden eläinlääkäriasema

Aamusta lähdin Karman kanssa lääkärireissulle, kun varvas ei vieläkään ollut kunnossa.
Varpaasta napattiin kuva ja siinähän se näkyi... nuljuluumurtuma :(

Ihan kuten heti alussa vähän pelkäsinkin. Hoitona 3 viikon tulehdussärkylääkekuuri ja glukosamiinia koko kesä. Huilia on pari-kolme viikkoa tai pidempään jos oireilee.
Onneksi uinti on sallittua!!!

Illalla lähdin Karman kanssa Kirsin mökille. Oltiin perillä vasta puol 11, mutta hyvinhän siinä oli vielä aikaa höpistä ja parantaa maailmaa Kirsin, Terhin ja Piin kanssa. Lopulta kömmin Karman viereen autoon nukkumaan. Aamulla oli loput Niinivuorelaisista tulossa treffeille.
Torstaina osallistuttiin aamupäivän treeneihin vesityön verran. Oltiin lammella, jossa pääsi suoraan uintisyvyyteen. Karman ensimmäiset varsinaiset vesitreenit ja hyvin likka veti ;) Iltapäivällä treenit oli mökin rannassa, joten Karma huilasi. Kahlattava ja osin kivinen ranta olisi ollut myrkkyä varpaalle. Ja olihan siinä aamupäivällä jo tullut treeniä ihan tarpeeksi.

Oli kiva käväistä Niinivuorelaisia moikkaamassa. Toivottavasti seuraavalla kerralla ollaan täydessä kuosissa ja päästään töihin rajoituksetta :)

Tämän päivän ( myös tulevien) liikuntaa :)
Tempon tyylinäyte.
Karman kuvaajana ja meidän treenikaverina oli Jutta.