maanantai 15. syyskuuta 2014

Virpun taipparit

13.9.-14 Hirvensalmi
Karman lapsista on jo 7/10 suorittanu taipparit. Viime syksynä kävin katsomassa ensimmäisen taipujan, Lystin, suorituksen ja nyt pääsin näkemään Viren taipparit.
Eipä ollu ongelmia, myös Vire osoitti taipumuksia metsästyskoiraksi!



Onnea kaikille muillekin tähän mennessä taipuneille Olympiavoittajille!!

Hanhestus

10.9.-14 Aamu-varhain lähdettiin liikenteeseen. Luvassa oli ainutlaatuinen kokemus mulle sekä koirille. Keli näytti ensin aika toivottomalle, kun sumu oli niin tiheä, ettei eteensä nähnyt. Iloiseksi yllätykseksi lintuja tuli kuitenkin mukavasti.
Konna ja Karma, luottokaksikkoni, toimi uudessa tilanteessa kuten uskoinkin niiden toimivan... siis loistavasti! Kanukkeja tippui ja kaikki, myös haavakot, tuli talteen epäröimättä.
Ensimmäiset noudot oli sumun seasta.
 Joskus oli pikkasen huono ote isoista linnuista
Aamupäivän edetessä sumukin hälveni
 Noutoporukka yhteispotretissa... Konna ja Ada kattelee taivaalle lisätöitä odotellen
 Konnan kanssa ei tartte niskat kenossa tuijotella taivaalle, Konnan katse kyllä kertoo kun linnut lähestyy
 Vielä viimeinen palautus
 Hommat hoidettu!

perjantai 5. syyskuuta 2014

Tutkimuksia

Hiskinmäen Eläinsairaala 4.9.-14

Aamusta pakkasin koko lauman autoon ja suuntasin kohti Keski-Suomea. Ensimmäinen etappi oli Sarin ja Jussin piha, jossa koirat sai hetken jalotella. Siitä jatkettiin porukalla kohti Äänekoskea.

Kyllä sai olla taas ylpeä koiransa käytöksestä. Karma otti ultratutkimuksen rennosti, vaikka tutkimus tehtiin koiran maatessa pöydällä (Lahdessa tutkitaan seisova koira). Ell:n (Tytti Harjuhahto) kommentti oli, että erittäin harvat koirat käyttäytyy tutkimuksissa niin esimerkillisesti.
Positiivista tuloksissa oli se, ettei läppävuodon aiheuttamaa sivuääntä enää kuulunut ja ultrassakin mitraaliläpän vuotovirtaus näytti olevan ihan pieni (ei merkitystä). Enimmäkseen mittaukset oli aiempien suuntaiset, mutta... Muutosta huonompaan oli sydämen supistuvuudessa ja supistusvaiheessa kammion tilavuudessa :(
Oma ajatus oli etukäteen, että sydämen tilanne olisi parantunut, sillä Karma on tuntunu ihan terveelle. Siksipä harmitus oli niin suuri. Yritin kyllä psyykata itteni vastaanottamaan huonoja uutisia, mutten näemmä ihan onnistunu.
Ilman lääkitystä supistuvuus saattaisi huonontua, eikä ole mitään tietoa olisiko sitä enää mahdollista saada kohenemaan edes lääkityksellä, siispä eletään Vetmedinin kanssa. Onneksi saa kuitenkin käydä metsällä ym. normielämää.

Karman poika, Teho, kävi myös ultrassa... ihan vaan varmuudeksi. Teholla oli kaikki kunnossa, mikä oli tietysti tärkein uutinen! Kunhan lapset välttää äipän sairauden, niin olen tyytyväinen.

Kohtauksi, joista Karman sydänvian löytyminen johtui, ei ole ollut viime vuoden heinäkuun jälkeen. Toivottavasti pysyykin siltä osin oireettomana.

Laitetaas kevennykseksi jotain syksyisiä kuvia...









Ja taas huomasin, että huonot uutiset kasautuu... Illalla Kipinä oli kolmijalkainen. Jossain oli telonu oikeen etusen ulkovarpaan, sitä aristi ku koplasin. Toivottavasti olis vaa joku venähdys, ettei mitää olis rikki. Se on kyllä sen verran kerkeevä, ettei varmaan kolhut lopu tähän kertaan.