Muistoissa

                                                   


         Sissi oli ensimmäinen labradorimme. Luonteeltaan Sissi oli enemmän kuin koiralta voisi koskaan toivoa. Positiivisen elämänasenteen omaava, kaikkia rakastava hännänheiluttaja. Uskomattoman tilannetajun omaava koira, joka käyttäytyi aina tilanteen vaatimalla tavalla, oli sitten kyseessä esim. lapsen nukutus tai aran ihmisen/ koiran rohkaisu. 

         Sissi tutustutti meidät monipuolisesti harrastuksiin. Ohjelmassa oli tokoa, mejää, nomea ja bh-kokeen kautta rauniokokeita. Tokossa Jutta kisasi Sissin kanssa voittajaluokassa, tuloksena voi2, mejässä tulos oli voi1, nomessa alo2 ja rauniokokeissa suoritti sekä raunioA:n että raunioB:n.
Mejässä ja nomessa ohjasin itse Sissiä ja kuten tokossa, niin myös raunioilla Jutta oli Sissin ohjaajana.

         Sissi eli pitkän ja uskoisin, että hyvän elämän. Taival päättyi 9.4.-10, samana päivänä kun Karma muutti taloon. Olisiko tilannetaju taas ohjannut viisasta koiraa...vanha voisi jo antaa periksi, kun nyt meillä olisi pentu nuolemassa kyyneleet poskilta ja selviämme erosta ehkä helpommin. Päivällä kaikki oli vielä hyvin, mutta illalla jalat pettivät ja oli aika jättää rakkaalle kaverille hyvästit. Onneksi tavoitimme oman eläinlääkärimme, eikä viimeiseen matkaan tarvittu vieraita henkilöitä. Vaikka Sissi ei enää ole fyysisesti luonamme, niin lähes päivittäin joku asia tuo muistot mieleen.


                                                     


         Rusina muutti laumaamme toukokuussa -98. Silloin etsin itselleni harrastuskoiraa, Sissin siirryttyä Jutan tokokoiraksi. Rusina osoittautuikin mukavaksi harrastuskaveriksi. Kaikki mitä vain keksin sen kanssa tehdä, oli sille mieluisaa. Kokeita kertyikin useammista lajeista. 
        Lisäksi Rusinasta tuli Lintukarin kennelin kantanarttu. Se synnytti kolme pentuetta ja kunnostautui myös äidin roolissa ja hoiti sen joka kerta hienosti. Nyt Rusina on jo hyvin ansaitulla eläkkeellä.

                       Tuloksia:
                         MEJÄ AVO1
                         NOME AVO2 
                         PEKO PERA-A ja -B
                         PAJÄ VOI2 JK3
                         PAHA  2xVOI1 HK3
                         TOKO 3xALO1
                         Jutta kävi myös agilitytreeneissä 
                         Rusinan kanssa     Rusina eli kanssamme lähes 14 vuotta. Viimeinen palvelus hyvälle ystävälle tehtiin 9.1.-12. Rusinan etujalka oli niin huonona, ettei päätöstä voinut enää lykätä.Lintukarin Konna        Konna on toiveideni täyttymys, sillä toivoin aina, että minulla olisi joskus oma kasvatti kotona. Tosin sen kasvatin oli tarkoitus olla narttu, mutta kun Rusina viimeisellä kerralla synnytti kuusi poikaa, niin narttu vaihtui urokseksi. Mietin ensin jättäisinkö uroksen kotiin, mutta onneksi jätin, sillä päivääkään en ole katunut. Konna on helppo ja mukavan luonteinen uros.

         Konnan kanssa on kisattu lähinnä NOME-puolella ja siellä on nyt saavutettu tavoite eli 3xVOI1. Kolmas ykkönen saatiin Lahdessa 30.7.-11. Käytännön koe suoritettiin loppuvuonna -10 ja näyttelytulos on haettu jo keväällä -09. 

Talvisin lajina on valjakkohiihto. Itse en hiihdä, mutta onneksi olen saanut Konnalle hyviä hiihtäjiä. Hiihtopuolella sijoitukset on ollu kolmen parhaan joukossa aina muulloin, paitsi SM-kisoissa harmittavasti neljäs (kolme kertaa). Viimeisin "häviö" pronssilta oli 0,7 sekunnin erolla... 
SM-viestistä tuli hopeaa talvella-11 :))

Treenattu on myös jälkeä, hakua ja raunioita, muttei olla vielä lähdetty kokeisiin sillä puolella (bh-koe on suoritettu -07).

SNJ:n leirillä -11 osallistuttiin ensimmäiseen toko-kokeeseen. Sieltä tuli ALO1, "Iloinen tottelevainen noutaja" kiertopalkinto + joukkuekisan voitto.

21.9.-11 Kennelliitosta tuli vahvistus:   FI KVA Lintukarin Konna

Nyt kun tärkein tavoite on saavutettu, niin voi ottaa rennosti :)

Konna ei vieläkään ole päässyt eläkkeelle... päivityksiä 26.10.-13
Vaikka Konnan oli tarkoitus aloittaa rennot eläkepäivät, niin toisin kävi,
16.3.-13 oli SM-vetokisat Pärnällä. Härkösen Reijolta puuttui kisakoira ja Konna oli jouten, joten eläkepäiviä lykättiin :)
Suureksi yllätykseksi tämä pari pokkasi SM-kultaa!! -Kiitos Reijo

Vielä syksyllä tuli uusi lykkäys... Konna ja Asko kävivät Heinolassa hakukokeessa lokakuun alussa. 
Uusi laji sujui ykköstuloksen arvoisesti. Tottis 88p, esine-etsintä 30p. ja henkilöhaku 167p. yht. 285p HK1
-Kiitos Asko!

Kuten tuloksista voi nähdä, Konna on luonteeltaan ja työmotivaatioltaan mahtava koira. Tekee töitä juuri sille ja sen kanssa kuka sitä ohjaa.

Tästä välistä puuttuu monta yhteistä ihanaa vuotta...
Nyt tuli aika päästää irti...
Vaikkemme nuku enää käsi kädessä tai näe toisiamme, niin emme ole koskaan erossa. Kuljet ikuisesti mukana, sydämmessäni <3 p="">
Kiitos Konna kaikesta, olet rakkaista rakkain... sanat ei riitä <3 p="">
Hyvää matkaa sateenkaarisillalle.

VKM-13 FI KVA Lintukarin Konna
26.02.2005-08.01.2019


Niinivuoren Pakkas Vahinko


Niinivuoren Pakkas Vahinko "Karma"


       Kuten nimikin jo kertoo, niin Karma on meidän "vahinkolapsi". En ollut suunnitellut pennun hankintaa, mutta yksi keskustelu johti toiseen ja niin edespäin... Kiitokset Kirsille tästä tänttähäärästä :) Meillä ei ole aiemmin ollut tällaista loikkeliinia, mutta Karma on kyllä valloittanut koko porukan. 
       Karman kanssa elämässä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuten kyyn tappoa ym. Karma on luonteeltaan hyväntahtoinen ja oppivainen neiti, jolla on mukavasti pilkettä silmäkulmassa, joten ominaisuuksia hyväksi harrastuskoiraksi tuntuisi löytyvän. Suurimpana esteenä taitaa olla ohjaaja... Odotellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)


Olisikohan aika päivittää Karman kuulumisia :)
Yksivuotiskauden tavoite oli taippari ja se läpäistiin vaivatta heti toukokuussa. 
Sen jälkeen kesä menikin varvasta parannellessa... Uiminen oli ainoa sallittu treenimuoto. Liikuntalupa saatiin derbyn viimeisenä ilmoittautumispäivänä, siispä sinne mukaan :) 
Treenit jäi hieman vähiin, mutta lahjattomat treenaa... vai mites se nyt menikää ;) Derbyssä oli paljon uutta meille, mutta hienosti selvittiin finaaliin ja lopulta pisteissä jaetulle kuudennelle sijalle. Taas oli peiliin katsomisen paikka, sillä sieltä löytyi syy pahimpiin pisteiden menetyksiin :/

Nyt ollaan jo vuoden 2012 puolella ja Karman kanssa on treenattu jo vähän ahkerammin. Treenit tämän pikkulikan kanssa saa ohjaajan lähes aina hyvälle tuulelle... on se vaan niin kiva :)

23.9.-12 Päivityksen aika :)

Kausi on saatu päätökseen ja  tavoitteet täyttyivät yli odotusten.
Aloitettiin kausi toukokuussa wt-kokeilla: 2xALO1
Nome-b kokeiden saldo oli: ALO1, 2xAVO3, 2xAVO2 ja kerran AVO1
Tavoitteenahan oli ALO1, joten vähän enemmän tuli ;)
Nyt Karman astutuksesta on reilu 4 viikkoa. Ultrassa näkyi reilusti pentuja, joten äitiysloma on alkanut.
Perheenlisäystä odotellaan lokakuun viimeisellä viikolla :)

Vuosi on taas vierähtäny ja on päivityksen aika...26.10.-13

Karma synnytti 22.10.-12 
Pentuja syntyi 10kpl ja Karppa terkkana tyttönä teki 5 narttua ja 5 urosta ;)
Kuvassa koko perhe puolvuotis treffeillä

Pennut vaikuttaa tosi mukaville ja parin viikon päästä on jo yli puolet kuvattu... pikkasen jännittää.

Karma aloitti koekauden Tammelan wt-kokeella. Sieltä tuloksena AVO1 ja luokkavoitto
Keväällä mentiin heti myös NOME-B kokeeseen Perniöön. Sieltä saatiin kauden tavoite eli AVO1
Elokuussa kokeiltiin voittajaluokkaa Laitilassa, josta tuloksena VOI2

Siihen Karman koeura päättyikin. Blogista voi lukea (http://lintukarin.blogspot.fi/2013_08_01_archive.html) kuinka kesä muutti tulevaisuuden suunnitelmat :(
Karma voi nyt kuitenkin hyvin ja saa elää ihan normaalia elämää, vain koepuoli on jäänyt pois elämästämme.

Helmikuussa on ensimmäinen sydänkontrolli ja sitte nähdään mikä sydämen tila on.

3.3.2016 oli jälleen sydänkontrolli, linkistä viimeiset uutiset... hyvät sellaiset :)

Tästä väliltä puuttuu kolme hyvää yhteistä vuotta...


9.5.-19 Karma oli laihtunut kaiken kevättä ja eläinlääkärillä käynti palajsti syylliseksi kasvaimet pernassa ja lantio-ontelossa. Lisäksi suolistossakin näytti olevan jotakin häikkää... Syksyllä Karmalta oli poistettu pahanlaatuinen anaalirauhaskasvain ja mitä todennäköisemmin tämä oli syyllinen myös näihin löydöksiin. Vietettiin vielä yksi hyvä viikonloppu mökillä kipulääkkeitten voimin. Ne auttoikin niin hyvin Karmaa, että oli pitkästä aikaa oma iloinen itsensä.


Maanantai 13.5.2019 oli hyvästien aika... <3 karma="" p="">
Suuren suuri, puhtaan kultainen sydän on sammunut.
Kiitos Karma näistä yhteisistä vuosista, ihan jokaisesta päivästä <3 p="">
Nukahdit tänään syliini rauhallisesti kotisohvalla... kesken herkkujen syönnin.
Nyt kivut on poissa.
Suru ja ikävä on sanoinkuvaamattoman suuri.
Hyvää matkaa ja kerro Konnalle terveisiä.
Niinivuoren Pakkas Vahinko "Karma"
19.02.2010-13.05.2019