sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Ei enää koskaa tämmöstä viikkoo...

Alkuviikko meni mukavasti ja treenit sujui niin, että oli mukava odottaa lauantain koetta Laukaalla.
Torstaina kattelin aamulla, että Konnan silmät on oudon näköiset ja ajattelin, että muiden jo voittama silmätulehdus on löytänyt Konnan. Huuhtelin silmät ja totesin, ettei ne punottanu, joten unohdin tipat ja kun heräsi kunnolla niin Konnan silmätkin näytti hyvälle. Suu oli ihan vähän raollaan, muttei mitään huolestuttavaa. Iltapäivällä käytiin vielä tekees pieni treeni, mikä meni hyvin. katseet suunnattiin lauantaihin. Illan mittaan huolestuin, kun suu ei pysynyt kiinni, vaan alaleuka roikkui. Soittelin päivystävälle joka epäili kasvohermohalvausta. Syykin tuntui selvälle eli viikonlopun myrsky ja venematkalla tuulenhalkojana olo olisi ollut liikaa. Ei kuulemma huolta, aika parantaisi.
Perjantaiaamuna mentiin omalle lääkärille, joka epäili ettei olisi kasvohalvaus. Antoi pitkävaikutteisen kortisoni- ja antibiottipiikin ja epäili, että on joko allerginen reaktio tai joku hermo-oire. Päivän mittaan tila huononi ja leuka roikkui enemmän. Illalla sai vielä itse syötyä ruokansa, mutta aikaa siinä kului.
Lauantaiaamuna ei enää saanut syötyä, vaan kaikki papuset piti syöttää yksitellen kädestä, nesteen sai vielä litkittyä. Iltaan mennessä syöminen ei enää onnistunut edes kädestä, vaan papuset piti yksitellen laittaa takahampaiden väliin, jotta sai syödyksi, juominen ei enää onnistunu ollenkaa. Soittelin Aistiin, mutta siellä ei ollut neurologi paikalla ja kehotti soittamaan aamulla uudelleen.
Aamulla syöminen oli samanlaista kun illallakin. Soitin Aistiin ja sieltä sanottiin, ettei syytä näihin tällaisiin yleensä löydetä ja aika parantaa. Ei pitäisi olla aihetta huoleen, kunhan huolehtii ravinnon ja nesteen saannista. Muutamassa viikossa pitäisi toipua.
Tässä sitä nyt yritetään suhtautua asiaan huolestumatta, mutta vaikeeta on. Huomenna olisi tarkoitus lähteä viikoksi mökille (Aistin tyypin mielestä ei mitään estettä), vähä jänskättää Konnan kunto. Tosin kun vaivaan ei ole mitään parannuskeinoa, niin kait se on sama missä oleillaan. Mökillä Konnan mieli saa ainakin hyvää hoivaa. On onneksi ollut kaikesta huolimatta hyväntuulinen, eikä vaikuta muuten sairaalle.
Toivottavasti viikon päästä on hyviä uutisia kerrottavana Konna voinnista.
Hyvää Juhannusta kaikille!

1 kommentti: