tiistai 22. maaliskuuta 2011

Suuren urheilujuhlan tuntua :)

20.3.-11

No nii, se oli sitten ensimmäinen näytön paikka (jos ei lasketa sitä omaa karsintaa Paukun majalla). Suuntana Lappeenrannan perinteinen talvinome, joka järjestettiin Jurkkolassa.

Oltiin Karman kanssa Pohjois-Kymenlaakson joukkueessa yhdessä Katjan ja Venlan, sekä Pauliinan ja Olivian kanssa. Napattiin Katja ja Venla kyytiin ja matkattiin kisapaikalle. Konna oli seuramiehenä matkassa :)

Talven reilun lumimäärän vuoksi autot jätettiin kauemmaksi ja käveltiin laavun luona oleville koepaikoille. Tästä syystä koirat joutu olemaa koko päivän matkassa... ja kyllähän se aika kakarasta välillä pitkälle tuntui. Onneksi keksittiin kevennyksiä odotteluun ja selvittiin päivästä mukavasti.

Koe alkoi haulla. Karppisen numero oli 1C eli ensin oli käynny A:t ja B:t ja myö alotettii joukkueiden viimeisten edustajien hakusuoritukset. Hakua ei olla juurikaan treenattu, mutta rohkeasti matkaan. Karma lähti alueelle vauhdilla, mutta ensin piti lukea polun jäljiltä ketä muita on maastossa liikkunu, ennenku dameja rupes löytyy. No siitä en yllättynyt, että nuori kokematon koira vähän haistelee aluksi. Yhtäkkiä joku lamppu sytty Karpan pään päällä ja se muisti, ett tais se ohjaaja jonku tehtävänkin antaa?! Ai nii, se sano lähettäessä "ETSI", eipäs heti muistunu ;) Sittenhän niitä dameja alkoi löytyä hyvällä vauhdilla ja kolmas tuli käteen ajassa 2.08 ... siis olis ehtiny haistella enempikin, kun aikaa jäi 52s. Pisteissä näkyi alun pieni jälestely ja menetettiin siinä yksi piste yleisvaikutelmasta. 7/8 p.

Seuraavaksi oli ohjaustehtävä. Siinä seuruutettiin koiraa vähän matkaa aloituspaikalle ja matkalla tuli laukaus. Tässä tehtävässä ohjaaja heittäytyi "hankalaksi". Varmistelin tuomarilta mitä asioita seuraamisessa painotetaan. Siis en ole vielä opettanut Karmalle seuraamista :( Elikkäs kysyin kumpi vaikuttaa enempi pisteisiin: Se, että koira seuraa hihnassa suht. hyvin vai se, että ilman hihnaa ja vähän häilyvästi, muttei yritä karata. Kun ne oli melko saman arvoisia, niin pelattiin upporikasta ja rutiköyhää, siis hihna pois ;) Luotin kyllä, ettei Karma karkaa, mutt eihän se voi osata tiivistä seuraamista, ku kukaa ei oo viel opettanu. Liikkeelle lähdettiin ja laukauksen kohdalla Karppinen pysähtyi, fiksu tyttö! Matka jatkui ja pari kertaa tarvi vähän toistaa tässä-käskyä, mutta suht hyvin sujui. Kun damien noutojärjestyksellä ei ollut väliä, niin ajattelin, etten pysäytä ekalle, vaan annan ens juosta kauemmalle. Onneksi nenä lähti samaa matkaa Karman kanssa ja ekan damin kohdalla sai hajun ja meni pari metrii yli ennenku jarrut toimi. Hyvin etti damin polun vieressä olleesta montusta. Toiselle annoin lisäkäskyn ekalla hajualueella ja tiesi jo etsiä toista damia samalta linjalta kauempaa. Molemmat damit tuli vauhdilla käteen asti. Pisteistä pois puolikas nähtävästi seuraamisesta 6,5/7 p.

Viimeisenä oli markkeeraus. Karma istui keskittyneesti ilman hihnaa ja katsoi tarkasti molemmat heitot. Odotti rauhassa lupaa ja nouti damit suoraviivaisesti ja vauhdilla käteen. Täydet pisteet 7/7 p.

Tunnelma kisapaikalla oli leppoisa ja kanttiini piti kisailijat kylläisinä.
Tuomareina oli Päivi Palonen ja Santtu Narkilahti
Ennen tulosten julkaisua ja palkintojen jakoa oli vuorossa ohjaajien hiihtokisa.
Ja kuten aina kovassa kisassa , tappiolle jääneet selittelee ;)
Ja sitten tuloksiin:

Karma sijoittui yksilökisassa toiseksi ja lisäksi palkittiin päivän parhaasta markkeerauksesta!!

Pohjois-Kymenlaakson joukkue voitti koko kisan ja lähtee myös Pirkkaan edustamaan Kaakkoa ;)) Hyvä meijän tiimi!!
Pauliina ja Olivia, minä ja Karma sekä yksilökisan voittaneet Katja ja Venla
ps. Kuten kuvasta näkyy... tätä on Kaakon leikkimielisyys, mulla silmä mustana ;))
Eihän tätä kisailua tosissaa oteta, eihän ?!

(no, oikeesti sain jo perjantaina turpiini. Rusina pamautti päällään mojovasti poskipäähän)

Kuvaajana paikalla oli Anne Aalto, kiitos kuvista!


2 kommenttia:

  1. Vautsi vau! Hienosti meni! :) Ja älä huoli, ei Kiiskillekkään oo kukaan opettanu seuraamista vielä.. :)

    VastaaPoista
  2. Viedää molemmat jonnee koirakouluu... siellähän kouluttajat opettaa niille sen ;))

    VastaaPoista