maanantai 25. lokakuuta 2010

Pentutreffit

Padasjoki 23.10.-10

Tiistaina Pakkaspennut täyttivät 8kk. Karma aloitti sen kunniaksi torstaina ekat juoksut :)
Onneksi juoksu oli niin alussa, ettei ollu esteenä pentutapaamiseen osallistumiselle. Lauantaiaamuna Enna ja Ruuti ajelivat meille ja tästä jatkettiin matkaa yhdessä kohti Kirsin mökkiä.
Perillä todettiin, että yhdeksästä pennusta vain neljä oli paikalla. Olisi ollut kiva nähdä koko porukka, mutta onneksi edes kolme Karman veljeä oli saapunut tapaamiseen.
Kuvassa Remu, Ruuti ja Nuusku
Lisäksi näin ekan kerran livenä Karman isän, Voltin. Ja olihan paikalla myös Hyrrä-äippä.
Kuvassa Hyrrä, Karma ja Voltti :)
Ensin mentiin porukalla metsään tekemään malttitreeniä eli ei tehty mitään koirien kanssa, vaan juotiin kahvit ja höpistiin. Porukka oli aluksi hieman levotonta, mutta tasaantui pikkuhiljaa.

Sari otti kuvan Karman tavasta viettää aikaa metsässä :) ...oikeastaan en uskaltanu istuttaa sitä jäisessä maassa, kun voisi juoksun aikaan saada herkemmin kylmää.
Otettiin myös vähän malttia dameilla. Yllätyin, kuinka hyvin Karma malttaa istua paikallaan, kun seison sen edessä ja heitän damin molemmille sivuille ja vielä itseni taakse. Istu-käsky tuntuu olevan aika vahva, vaikkei tällaista olla vielä ennen treenattu :)
Metsästä siirryttiin tielle tekemään vähän tottista. Lähinnä hihnassa kulkemista ja vähän paikalla pysymistä. Kaikki toimi mukavasti! Myös luoksetulo "testattiin".
Koirat pääsivät välillä huilimaan, kun siirryttiin soppakattilan ääreen. Rokka maistui tuulisessa ja viileässä kelissä vietetyn aamun jälkeen.
Iltapäivällä tehtiin pennuille pieni haku. Ideana oli, ettei anneta mitään käskyä, vaan jokainen saa vuorollaan juosta metsässä vapaana ja katsotaan, miten reagoivat mahdollisiin damilöytöihin. Kyllähän nuo noutajille vaikuttivat :) Karma laajensi hakuaan toisen piirikunnan puolelle, mutta palaili sitten lähimaastoon omatoimisesti ja palautti löytämänsä damit syliin :) Seuraavaa koiraa odotellessa tehtiin vielä pari linjaa... on se nopee!!
Lopuksi oli vielä mahdollisuus kantaa varista (naapurin koira oli käynny varastamassa kanin rapulta, joten sitä ei voitu kantaa). Varis vietiin koiralta salaa tuulen puolelle, koira pääsi vapaana alueelle. Kaikki reagoivat tuulen tuomaan hajuun ja saivat itse ratkaista, mitä löytyneen riistan kanssa tehdään. Jokainen myös kantoi varista omatoimisesti.
Viimeiseksi oli vuorossa perhepotretti :)
Kiitokset Kirsille ja kaikille mukana olleille mukavasta päivästä !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti