maanantai 8. elokuuta 2011

Karman vuoro kokeilla...

5.-7.8.2011 Inkoo Västankvarn Gård

Perjantaina lastattiin auto jälleen viikonloppureissua varten. Vuorossa oli Labradori Derby Karman kanssa.
Oltiin liikkeellä tarkan markan... euron... budjetilla, joten yöpymispaikkana oli oma auto ja kylmälaukussa eväät viikonlopulle.
Varhainen aamuajelu ei kiinnostanut, siksi matkattiin jo illalla paikalle. Perjantaina ohjelmassa oli numeroiden arvonta.
Kokeen tuomarit ja kokeen avaus
Koekansaa kuulolla
Numerolla 29 olimme lauantaiaamuna kolmannessa ryhmässä ja aloitettiin rastista nro 3. Hiki nousi pintaan, kun tuomari selosti rastin tapahtumat... walk up yksitellen ja ykkösmarkkeeraus... Karman treenit ei ehtiny vielä tuolle tasolle vajaassa kolmessa viikossa :/ Seuraaminen ilman hihnaa on vielä opettamatta ja sitä taitoa kaivattiin tässä. Rasti meni lopulta yllättävän hyvin, 18p. (vasta illalla tajusin minne kaksi pistettä meni, sanoin pysähtyessä "istu" ja se vei pari pinnaa).
Seuraavan rastin meteliä kuunneltiin jo kaukaa pelonsekaisin tuntein, muistikohan tuomarit, että aamupäivällä on nuoriso töissä ? ;) Edessä oli saareke, jonka läpi, kallion päällä, kulki ajoketju metelöiden. Kun ihmiset olivat poissa näkyvistä, niin koira lähetettiin alueen etuosaan aluehakuun, ei sittenkään niin paha. Karma katseli rauhallisena ajomiehiä ja virheellisesti oletin, ettei ihmiset juurikaan kiinnostaneet. Tuuli kävi oikealta, joten lähetin Karppisen keskiosaa kohti. Matkalla suunta vaihtui vahvasti vasemmalle, siis sinne minne ajomiehet olivat häipyneet. Jouduin pysäyttämään Karpan ja ottamaan vähän lähemmäs, että näin sen pitkän ruohon seasta. Siitä sitten taakselähetyksellä alueelle ja lähihakupillityksen avulla dami ylös. Tästä saatiin 16p. Pisteiden menetykset meni pitkälti omaan piikkiin.
Seuraavaksi siirryttiin rastille numero yksi.
Pitkä ykkösmarkkeeraus, rinnettä alas,
pitkän ruohon kautta niitetylle heinälle.
Palautus käteen, kuten kaikki muutkin damit.
Helppo homma, se
meni hyvin
20p
:)
Viimeisenä kakkosrastille.
Ykkösmarkkeeraus ja linja samaan paikkaan.
Matkalla oli puunrunko ja Karma hyppäsi sen molempiin suuntiin markkeerauksessa. Ohjauksessa meni jostain syystä rungon vasemmalta puolelta ja alueen vasempaan reunaan, siinä pillillä seis ja lähihakuun ja dami ylös. Palautus tuli onneksi rungon yli.
Tästä 20p... ja hymy herkässä ;)

Juhlaillallisella julkaistiin finalistit. Oltiin selvitty toiselle päivälle. Rastin nro1 pisteet pidettiin piilossa loppuun asti finalisteilta, joten todellista sen hetken tilannetta ei tiedetty.

Sunnuntaina lähdettiin matkaan treenimielellä. Taso oli tosi kova ja kolmen rastin perusteella parhaat oli viisi pistettä meitä edellä, joten ajattelin kärkipään jo menneen. Jos eilen oli pelottava alotusrasti, niin sunnuntaina olis voinnu vetää ranteet auki tehtävän kuultuaan... Koko finaali käytäisiin walk up-muodossa neljä koiraa kerrallaan. Siispä taas sitä seuraamista, jota ei ole vielä opetettu ja malttiamalttiamalttia... Neljän koirakon suorittaessa loppuporukka kulkee samaa tahtia pellon reunaa ja koiria vaihdetaan aina pareittain uusiin.
Kaikki koirat siis kuuli joka laukauksen ja näki joka heiton... pientä lämpenemistä luvassa ;)
Tehtävinä oli ykkösmarkkeeraus eteen ja ensin otettiin takaa sokkolinja pois. Aina vierekkäiset koirat hoiti linjan ja toinen markkeerauksen.

Reunassa, omaa vuoroa odottaessa, yritin peittää edes osan heitoista, ettei Karppa ihan kiehu yli. Onneksi oli pallo mukana ja sen avulla sain katseen pois heitoista. Omalla vuorolla pelkäsin Karman seuraavan edistäen,
karkaavan ja vinkuvan. Tyttöpä yllätti ja pysy käsissä ja oli hiljaa!! Meille tuli ensin markkeeraus. Kun viereinen koira otti ohjausta, niin Karma kuikuili taakse, että mitä siellä tapahtuu. Ajattelin siinä, että unohtaa markkeerauksensa. Luvan saatuaan Karma lähti ihan oikeaan suuntaam, mutta heitto oli tullut ainokaisen saarekkeen etureunaan aika lyhyelle matkalle, joten neiti sujahti heinien sekaan saarekkeeseen. Pillitin takasin ja lähihakupillityksellä dami ylös. Siinä ei vielä sattunu nii suurta mokaa, kuin linjassa. Sain lähetysluvan ohjaukseen. Karma väänsi katsettaan vängällä oikealle yleisön suuntaan. Yritin näyttää oikeaa suuntaa, mutta ei vaan hylänny yleisöä. Tässä tilanteessa fiksu ohjaaja olisi ottanut askeleen tai kaksi haluttuun suuntaan ja lähettänyt koiran. Minäpä juurruin niille jalansijoille peltoon, enkä tajunnut, että voisin liikkua :( Lähetin lopulta liikkeelle ja jouduin pysäyttämään, kun pyrki oikealle. Ensimmäinen pysäytys oli hyvä ja siitä laitoin taakse. Suunta hakeutui taas oikealle ja jouduin uudelleen puuttumaan. Nyt valui aika paljon takaisin päin ennen pysähtymistä... no ihmekkös tuo, kun opetus on vasta siinä vaiheessa, että piip- seis- palkka :) Sain ohjattua damille, mutta meni liian vaikeeksi. Näistä mokista huolimatta 13p./20p.
Kun kaikki koirat olivat suorittaneet tehtävän, tuomarit halusivat nähdä vielä pitkät ykkösmarkkeraukset jokaiselta. Siispä käännös ympäri ja walk up jatkui toiseen suuntaan neljän koiran rivissä. Nyt oli jo itku lähellä... eikö olisi jo riittänyt. Karma ei ollu karannu eikä piipannu, niin olisi ollut hyvä lopettaa tähän. Nyt tarvi rivissä kestää kolme muiden noutoa ennen omaa vuoroa. No, sielläpä oltiin kohta taas rivissä. Karma pysyi edelleen paikallaan ja lähes hiljaa. Ainoa pienenpieni ääni tuli silloin, kun vieruskaveri ohjasi omaa koiraa markkeeraukselle meidän edessä. Vihelsi moneen kertaan ja kehotti koiraa, se meinas olla liikaa Karppiselle, joka tuijotti pudotuspaikkaa katseella "mie tiiän missä se on". Onneksi ääni oli todella pieni ja vaimea, en tiedä kuuliko tuomari ollenkaa (ei näkyny ainakaa pisteissä). Lopulta tuli Karman vuoro. Markkerasi tosi hyvin ja hoiti homman itsenäisesti, luovutus oli vähän hätänen 9p./10p.
Nyt oli hommat hoidettu meidän osalta. Pienen tauon jälkeen viisi parasta meni pellolle vielä ratkomaan paremmuusjärjestyksen.
Tuomarit neuvonpidossa koirien suoritusten jälkeen.
Napa, Karman sisko, teki hienon työn ja sijoittui Derbyssä toiseksi!!
Hyvä Napa ja Ninni!!

Illalla kotona näin vasta lopulliset pisteet... Pikkasen tuli ruoskittua itteään siitä ohjausmokasta. Oltiin finaalin alkaessa jaetulla neljännellä sijalla!! Ilman mokaani olisi ollu mahdollisuus sijoittua, mutta jälkeenpäin on niin helppoa olla viisas. Nyt pisteemme riittivät jaettuun kuudenteen sijaan, kuusi pistettä voittajalle (mitalistit kaikki samoilla pisteillä) hävinneinä. On se kyllä hieno saavutus kesän vastoinkäymiset ja yli kahden kuukauden huili huomioiden. Ja luulen, että taktiikka lähteä finaaliin treenimielessä oli kuitenkin hyvä, Sillä siellä oli niin paljon uutta Karmalle, ettei pieni pää olisi ehkä kestäny, ellei olisi välillä leikitty pallolla ja nollailtu tilannetta.

On se kyllä mahtava pakkaus ja nyt on treenit vasta aluillaan eli saas nähä minne sen kanssa päästään :D

Onnea kaikille Derbyssä ja Mestaruudessa sijoittuneille!!

Kuvat Kassu Kallio -kiitos Kassu :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti