maanantai 21. toukokuuta 2012

Toinen kokeilu

WT-koe Korpilahti 17.5.-12

Ajeltiin jo keskiviikkoiltana koepaikalle ja yövyttiin siellä, Minnan ja Doriksen kämppäkavereina.
Heti alkuunsa tuli paniikki koepaikalla... siellä varoitettiin erityisen suuresta kyykäärmeiden määrästä :(
No, kyistä huolimatta koeaamuna ilmottauduttiin mukaan testiin. Meille osui alokasluokan viimeinen starttivuoro.

Tuomareina kokeessa olivat Pauliina Ahola, Vesa Hietikko ja Harri Siven

Rasti 1 (Pauliina)
Aluehaku. Koira lähetettiin lammen yli linjalla ja vastarannan heinikkoon oli piilotettu kuivan heinän alle kolme damia, joista yksi piti noutaa.
Karma syöksyi normaalilla tyylillään veteen ja ui ilman lisäkehotuksia vastarannalle. Tein itse mokan, kun annoin lähihakupillityksen vauhdista. Tiedänhän minä, ettei Karma keskity hommaan, ellei sitä ensin pysäytä... jalat kun tuppaa muuten viemään liian kovaa. Parilla takaisin alueelle ohjauksella dami suuhun ja valtava tuppo kuivaa heinää mukaan. Pikkasen oli huonon näköinen ote damista ja ääneen ajattelinkin, että ihme, jos dami kestää suussa loppuun asti. Pysyi kuitenkin suussa veteen hypätessä ja uidessa, mutta putosi juuri ennen luovutusta (meni ohjaajan piikkiin). Mitä ihmettä?! Karma ei koskaan pudottele damia! No ehkäpä tämä johtui siitä suuresta kuivaheinätuposta, joka oli damin mukana ja päättelin, ettei luovutukset ole miksikään muuttuneet.
Pisteitä 15

Rasti 2 (Pauliina)
Ohjaus. Koira lähetettiin pellon puolelta linjalle metsään (hakattu metsä). Maaston muoto oli sellainen, että pelto vietti alas ja metsän puolella nousi rinne, jonka päällä oli risukasa, jossa dami oli. Metsään mennessä oli vähän jotain pajukkoa, jonka läpi piti mennä ja vasemmalla puolella oli joku traktoriura, joka nappasi osan koirista mukaansa.
Karma lähti hyvin haluamaani suuntaan ja eteni rinnettä reiluun puoleenväliin ja sitten harhautui hieman oikealle. Vihelsin ja ohjasin vasemmalle. Otti ensin ohjausta, mutta sitten meinasi vielä edetä suoraa, joten uusi pysäytys ja vasemmalle kääntö. Taisi tuulikin olla suotuisa ja sain Karman sillä käännöllä kasalle. Teki hyvin töitä kasalla ja sai damin ylös. Palautus vauhdilla syliin asti (siis palautukset edelleen kunnossa).
Pisteitä 18

Rasti 3 (Vesa)
Walk-up ja markkeeraus. Käveltiin reilusti pellon puolella ojan suuntaisesti. Seuraavalla pellolla pajupusikoiden takana oli ampuja sekä heittäjä. Ammuttiin ja dami lensi puskien taakse sinne toiselle pellolle.
Karma jäi parittomaksi, joten saatiin Heli oman koiransa kanssa pariksi. Karmalla oli ensin suoritusvuoro. Seuraaminen olisi voinut olla vielä tiiviimpää. Katsoi tarkkaan markkeerauksen ja luvalla teki noudon ihan nappiin :) Tähän asti kaikki hyvin. Paikkojen vaihto ja sitten olikin "pikku" ongelma :( Karma taisi nähdä olemuksestani, että homma meni hienosti ja olin tyytyväinen. Jostain syystä oli sitä mieltä, että olisi ollut palkan paikka. On pikkasen pallohullu ja hyppi vasten palloa odottaen. Sinänsä outo juttu, kun ei treenissä mitenkään säännöllisesti saa palloa palkaksi, eikä ainakaan kesken treenin. Ehkä n. joka viides treeni saattaa saada pallon autolle palatessa treenin päätteeksi. No, se hyppiminen jatkui lähes koko seuraamisen ajan. Ei ollut missään vaiheessa karkaamassa tms., muttei kulkua voinut parhaalla tahdollakaan sanoa seuraamiseksi.
Pisteitä 16

Rasti 4 (Harri)
Kaksoismarkkeeraus pellolle. Yksi heittäja ja damit eri puolille peltoa (ei linjaan).
Karma katsoi heitot hyvin ja haki ensin jälkimmäisen damin. Palautuksessa näin Karpan kääntävän silmiään toisen damin suuntaan eli hyvin muisti. Luovutuksen jälkeen sanoin "muista" ja katse nauliutui damin suuntaan. Oli luottavainen tunne lähettää ja dami tuli vauhdilla talteen :) Hyvä Karppa! Tuomari tykkäsi työskentelystä ja sanoi, että ihan vähän dami pyöri innostuksesta suussa, joten täytyi pudottaa yksi piste.
Pisteitä 19

Finaali
Ykkösmarkkeeraus rinteeseen.
Karma terävöityi heti, kun sanoin "tarkka". Löysi katseellaan etualalta ampujan ja heittäjän. Laukaus ja heitto, luvalla noutoon. Täydellinen markkeeraus!!
Pisteitä 20

Yhteensä 88p. ALO1

Uusinta
Ykkösmarkkeeraus lampeen.
Karma syöksyi veteen ja otti damin. Olin melko varma, että kääntyy vedessä ympäri ja palauttaa veden kautta. Mietin asiaa liian kauan ja sitten oli myöhäistä saada veden kautta takaisin, joten palautti rannan kautta. Toisaalta, vaikka olisin pillittänyt ajoissa, niin olisi hävitty uusinta, sillä Tuijan koira kääntyi vedessä ilman pilliä palauttamaan. Siinä ratkastiin kolmas ja neljäs sija. Ei kyllä edes harmittanut neljänneksi jääminen, kun koe meni muuten ihan mukavasti.
Onnea kaikille sijoittuneille!!! Mahtavia tuloksia ja upeita koirakoita!


Korpilahdelta matka jatkui Someron suuntaan Auran Nuuskujen leirille kouluttamaan (ja kouluttautumaan).
Illalla puoli kymmenen aikoihin oltiin Karpan kanssa perillä ja majottauduttiin mökkiimme.
Perjantaina meillä oli mahdollisuus osallistua tanskalaisten, Johnny Eckhaus ja Anders Hegnet, koulutukseen. Anders koulutti meidän ryhmää. Ensimmäisissä markkeerauksissa pellolla ajattelin, että edellisen päivän koe painoi Karpan suorituksia, muttei sittenkään... Oli vaan alkukankeutta markkeerata ja siksi juoksi pitkäksi. Paransi tekemistään omalle tasolleen ja oli ihan normaalissa vireessä, joten jaksaa kaksi päivää peräkkäin!
Iltapäivällä ruuan jälkeen koulutukset jatkuivat leirintäalueen maastossa. Sain niin hyvää palautetta Karman työskentelystä ja meidän keskinäisestä suhteesta, ettei enää nolota, että olen sitä kehunut aika usein. Jos joku muukin tykkää sen tekemisestä muutaman tunnin näkemisen jälkeen, niin en ehkä ole ollut ihan väärässä :) Anders kyseli, että tajuanko kuinka eritysilaatuinen koira minulla on ja kuinka harvinaista on saada tuollainen koira. Sanoi Karman katsovan minua sen näköisenä, että on valmis tekemään ihan mitä vain, mitä ikinä siltä pyydän. Huh, mitä sanoja... vähän lisää niin olisin alkanu itkee :)

Lauantaina ja sunnuntaina koulutin taippariryhmää. Oli ryhmässä yksi jo taipparit suorittanutkin koira. Olin tosi tyytyväinen ryhmääni. Kaikki olivat motivoituneita treenaamaan ja uskalsivat kysellä asioita eli siis miettivät miksi mitäkin tehdään :) 

Iltatunnelmia lauantailta

Mahtavaa porukkaa ja hauska viikonloppu! Kiitokset kaikille mukana olleille!! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti