tiistai 31. heinäkuuta 2012

Padasjoki 28.7.-12

Taas oli vuorossa AVO-koe Karpan kanssa. Tuomarina Markku Bräychy.
Koe alkoi ohjauksella "joella" vastavirtaan. Matka oli lyhyt, ei 50m enempää. Ohjaus sujui suhteellisen helposti. Alussa piti ensin kieltää vastarannalle meno, mutta loppu oli lähinnä vahvistusta. Ihan riistan lähellä tosin itse vähä sähläsin, kun luulin sen olevan heti risun takana ja pelkäsin vieressä olevaa hakualuetta. No, minusta huolimatta Karma teki ihan hyvän työn :)
Koe jatkui kaksoismarkkeerauksella toiseen suuntaan jokea. Ensin lähemmän telkän heitto veneestä ja sitten kauemman lokin heitto vastarannalta. Riistat tuli joen vastarannan lähelle. Karma lähti noutoon ja näytti, että oli ajatellut ottaa telkän ensin. Pyörähti siinä tasalla kerran ympäri, mutta jatkoi kuitenkin lokille. Ajattelin, että saattoi unohtaa telkän, mutta onneksi tuntui muistavan pudotuspaikan. Harmiksi vaan virta oli hieman siirtänyt riistaa, eikä Karma osannut sitä jäädä jokeen etsimään, vaan nousi rannalle etsimään. Toi hakualueen riistan, muttei se nollannut koetta kun alue oli heti markkeerauksen takana.
Siirryttiin hakuun. Karppa teki hakua suurimman osan ajasta ihan liian suurella alueella. Lopulta alkoi työskennellä oikealla alueella ja sai riittävästi riistaa ylös. Ensimmäisellä variksella teki pahan mokan ja pudotti sen!! Ei ole ennen riistaa puotellu, eikä onneksi sen jälkeenkään.
Markkeerauksen epäonnistuminen ja yhden riistan tippuminen pudotti palkintosijaa ja saatiin AVO3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti